Beste vislijn voor kinderen

Op zoek naar de beste vislijn voor kinderen? Je bent niet alleen. De hengelsport blijft voor veel ouders en hun kinderen een prima manier voor een dagje quality time en het aanleren van een prachtige hobby in de buitenlucht. Maar wat voor materiaal heb je nodig als je voor het eerst gaat vissen met kinderen? Lees hier alvast het belangrijkste: de vishengels die best geschikt zijn voor kinderen.  

Zoek een vislijn die niet lang en zwaar is

Het voornaamste bij het vinden van de beste vislijn voor kinderen is ervoor zorgen dat je geen vishengel koopt die te lang of te zwaar is. Een hengel van 1,5 à 4 meter is daarom aangewezen.

Anders kan je kind de vislijn simpelweg niet goed hanteren en het is toch leuker dat je kind effectief zelf een hengel kan uitzetten dan dat je zelf al het werk moet doen.

Witvis hengels voor kinderen

Daarnaast is het bij een kindervishengel zoals bij andere vislijnen. Het hangt er vanaf welke vissen je wil gaan vangen. Er zijn een aantal vissoorten die je beter kan bevissen met kinderen dan andere.

Begin je pas met vissen? Dan is het handig dat je niet meteen de meest uitdagende roofvissen gaat proberen vangen. Met kinderen kan je bijvoorbeeld prima beginnen met brasemvissen of voorns vangen. Die soorten staan ook bekend als ‘witvis’.

Die vissoorten kan je vangen met een hengel met vaste stok, die eigenlijk ideaal is voor beginners en ook voor kinderen. Een vaste hengel is eenvoudig te gebruiken en kost ook niet zo veel.

Een alternatieve hengel voor witvissen is een winkle picker. Dat is een lichte hengel die zeer geschikt is voor stille wateren zoals vijvers, kreken of meren.

Overig vismateriaal voor kinderen

Naast de beste vislijn heb je natuurlijk nog wat ander materiaal nodig om je kind mee uit vissen te nemen. We hebben deze checklist voor je zodat je niets vergeet:

 • Vaste hengel van 3 à 6 meter
 • Hengelsteuntjes
 • Stoeltje
 • Schepnet
 • Viskoffer
 • Nylon
 • Vishaken
 • Dobbers
 • Peilloodjes
 • Hakensteker
 • Doosje maden, brood of ander aas voor witvissen

Dat is natuurlijk wel al wat, zeker als je kind pas voor de eerste keer gaat vissen. Gelukkig zijn er speciaal voor de kleinsten ook complete hengelsets verkrijgbaar. Hieronder zetten we er alvast een aantal op een rij die te verkrijgen zijn via Bol.com.

Onze tips: wat zijn de 3 beste vishengels voor kinderen?

Een vislijn voor je kind dat net begint met vissen hoef je helemaal niet ver te zoeken. Op bol.com vind je al een pak uitstekende vishengels voor kinderen. Vaak zelfs met complete sets met haken, emmer, opbergtas, dobbers, loodjes en alle andere benodigdheden om voor het eerst te gaan vissen met je kind.

We geven je graag drie suggesties die we zelf warm kunnen aanbevelen:

1. Setilo vishengel set voor kinderen

De vislijnset van Setilo beschikt over een vislijn van 152 cm, een ideale lengte voor jonge kinderen dus. Daarnaast is de vismolen uitgerust met een kap die voorkomt dat de visdraad al te vaak in de war geraakt. Dat is dus alvast wat vervelend werk gespaard als ouder 😉

Koop hier de Setilo vislijnset op Bol.com voor € 49,95

De telescopische hengel kan je makkelijk opplooien en in de opbergtas steken. Daarnaast bevat de set ook een emmertje en een schepnet en diverse dobbers, haken, kreeftjes en loodjes. Qua prijs-kwaliteit heb je met deze set een uitstekende vislijn voor kinderen.

2. Complete vishengelset door Enter Goods

Deze vishengelset van Enter Goods beschikt over een hengel van 1,9 meter. Iets langer dan de vorige dus, maar nog steeds op maat van jongere kinderen.

Koop hier de Enter Goods vishengelset voor € 59,99

Deze vislijnset met handige opbergtas is uitgerust met een telescopische uitschuifbare hengel met werpmolen, vislijn, een assortiment kunstaas, 100 meter visdraad en een schepnet. Wat ons betreft een uitstekend cadeau voor kindjes die de hengelsport willen leren kennen. Voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.

3. Plusinno hengelset voor kinderen

De Camofish Plusinno hengelset beschikt over al het noodzakelijke hengelmateriaal voor kinderen die voor de eerste keer gaan vissen. De vislijn is opvallend licht en meet 120 cm wat ideaal is voor de jongsten onder ons. Hij beschikt ook over een EVA-handgreep die uitermate geschikt is voor kleine vingers.

Koop hier de Plusinno hengelset voor € 89,99.

Voor het overige zijn het kunstaas en alle andere benodigdheden op te bergen in een makkelijke draagtas. Als je een hengelset zoekt die helemaal op maat is van jonge kinderen, dan is deze zeker een topper.